Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld

.

Chicken nuggets bestellen bij New York Pizza

Bij New York Pizza kun je niet alleen terecht voor de stevige trek, ook de typisch Amerikaanse side dish heeft bij ons zijn plek. Fingerfood doet het dan steevast erg goed en uitzonderlijk populair zijn natuurlijk de chicken nuggets. Ze zijn uitstekend als tussendoortje voor onderweg en nog beter als zijschotel bij je pizza of pasta. Je kunt onze kipnuggets bestellen per 6, 12, 20 of 50 en laten vergezellen van een lekkere dipsaus naar keuze. 

Wat is een kip nugget?

Een chicken nugget of kipnugget wordt gemaakt door kippenvlees te paneren met broodkruimels of beslag. De gepaneerde kip wordt vervolgens gebakken of gefrituurd. Onze chef kiest voor de tweede optie en frituurt zijn goudklompjes in plantaardige olie, voor die typische fast fingerfood ervaring.

Waar komen chicken nuggets vandaan?

De kipnugget is in de jaren 1950 uitgevonden door de Amerikaan Robert C. Baker, een hoogleraar voedingsleer aan de Cornell University. Merkwaardig genoeg is de uitvinding zo dus ook gepubliceerd als niet-geoctrooieerd academisch werk. De eerste chicken nugget stond bekend als "Chicken Crispie" en werd gemaakt uit een hapklaar stuk kippenvlees dat eerst gepaneerd werd met beslag en vervolgens gefitruurd. Dr. Baker en zijn team bedachten daarbij verschillende innovaties, waardoor het mogelijk werd om de kipnugget in alle mogelijke vormen te laten verschijnen. 
 

De chicken nugget als technische springplank

Je zou het niet verwachten, maar dankzij de vindingen van Dr. Baker heeft de kip nugget heel wat technische vooruitgang gecreëerd in de behandeling van vlees door de vleesindustrie. Ten tijde van de uitvinding van de nugget ondervonden vleesverwerkers namelijk heel wat problemen om gemalen vleesproducten samen te houden zonder schil, laat staan om ze ook nog eens te frituren, laat staan (bevroren) bewaren. Met zijn Chicken Crispies wisten Dr. Baker en zijn team beide problemen in dezelfde moeite op te lossen. Het eerste probleem werd aangepakt door het vlees te coaten met azijn, zout, granen en melkpoeder; het tweede via een beslag op basis van eieren en graan. De coating houdt de pastei samen, terwijl het beslag frituren en bewaring toelaat. 

Je kip nuggets online bestellen bij New York Pizza

Dat is zo gebeurd. Klik gewoon op de hoeveelheid nuggets die je wenst: 6, 12, 20 of 50 en geef de saus van je keuze aan: mayonaise, sweet chili, knoflook of barbecuesaus.