Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

.

Buffalo wings bestellen en laten bezorgen

Heb je na onze heerlijke pizza’s nog trek in wat finger food? Bij New York Pizza kun je de bekende buffalo wings bestellen als bijgerecht. De lekkernij laat zich vertalen als buffelvleugels en vertrekt van kippenvleugels. Extra populair zijn daarbij onze buffalo hot wings, waarbij je kunt rekenen op extra pit in het beslag.

Wat zijn buffalo wings?

De buffalo wing komt overgevlogen uit de Amerikaanse keuken. In tegenstelling tot de chicken nugget wordt de kip hier niet eerst gepaneerd in brood, maar meteen gefrituurd. Daarna wordt hij in een saus gedompeld, die de smaak van het gerecht bepaalt. In de meest typische gevallen is de marinade gebaseerd op azijn en gesmolten boter en wordt ze aangevuld door een zogenaamde hot sauce of pikante saus, vaak op basis van cayennepeper. Deze sterke kruiding is ondertussen zo kenmerkend geworden dat de naam "buffalo" ook gebruikt wordt voor andere gefrituurde bereidingen die op soortgelijke wijze worden gecoat. Zelfs pizza's kunnen tegenwoordig gekruid worden met een buffalo-achtige saus of een smaakmaker met buffalo aroma.

Waar komen buffalo wings vandaan?

De uitvinding van buffalo wings wordt meestal toegeschreven aan de Anchor Bar, een café in Buffalo, New York. Hij zou er gecreëerd zijn door uitbaatster Teressa Bellissima en haar man Frank, in 1964. Kippenvleugels zijn op dat moment een verwaarloosd product, dat vooral gebruikt wordt in bouillons of soep. De kostprijs is goedkoop en de verkoop lucratief. De typische buffalo kippenvleugel omslaat daarbij 3 vleugeldelen: de trommel, het vlak en de flap of wijzer, die wordt weggegooid. De vleugels worden doorgaans gefrituurd in olie tot ze goudbruin zijn, maar ze kunnen ook worden gebakken, gegrild of geroosterd.

Buffalo wings sauzen

De traditionele buffalo wings marinade wordt gemaakt op basis van pikante saus en gesmolten boter of margarine. De hoeveelheid pikante saus bepaalt daarbij hoe pikant de buffalo wing wordt: mild, medium of hot. Om de vleugels volledig te doordrenken met de saus worden ze na het frituren in de sauskom geplaatst en geschud. Nog volgens de traditie worden ze geserveerd met stengels bleekselderij, gesneden babyworteltjes en/of een dipsaus van blauwe kaas. In de USA is de populairste dipsaus de zogenaamde ranch dressing. Wie weet is deze dressing ook op één dag bij ons te bestellen....

Buffalo hot wings gemakkelijk en snel laten bezorgen

De meest populaire buffalo wings blijven ondertussen de buffalo hot wings, die dus de pikantste coatings hebben. Bij ons kun je daarbij kiezen tussen Sweet Chili Wings (met sweet chili), Buffalo Wings Teriyaki Honey, Buffalo Wings BBQ Saus of de klassieke Buffalo Hot Wings met hot sauce. Daarnaast hebben we ook nog Buffalo Wings gemarineerd met Japanse Teriyaki honingsaus.

Je buffalo wings bestellen bij New York Pizza?

Heb je trek gekregen? Dat snappen we. Bestel je favoriete buffalo wings per 6, 12 of 20 makkelijk en snel online, plof op de bank en zet alvast je favoriete serie aan. Wij staan binnen no-time voor je deur. Waar wacht je nog op?

 

0